Vásárlási feltételek

Vásárlás
Virtuális üzletünkben kizárólag elektronikus módon, az áruház weboldalán (https://www.rpautogaz.hu) vásárolhat. Rendeléseiket telefonon és E-Mailben nem tudjuk teljesíteni. Webes áruházunkat úgy alakítottuk ki, hogy felhasználóbarát módon tudják leadni rendelésüket. Ha azonban mégis valamilyen probléma merülne fel a vásárlás alatt, kérjük lépjen kapcsolatba az rpautogaz.hu üzemeltetőjével. Az rpautogaz.hu kizárólag adatai regisztrálása után tudja rendelését teljesíteni, azonban regisztráció nélkül is böngészheti termékeinket, tájékozódhat árainkról. Ebben az esetben adatainak megadása nem szükséges, azonban így nem rögzítheti megrendeléseit sem. A termékek megtekintésére egy többszintű menüstruktúrát hoztunk létre. Sikeres megrendelés esetén a rendszer automatikusan egy visszaigazoló E-mailt küld, melyben megtekintheti rendelésének tételeit, ill. a rendelés sorszámát. Amennyiben a megrendelés után 10 perc elteltével sem kap visszaigazolást, kérem lépjen kapcsolatba velünk. A weboldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák. Megrendelésével a vásárló elismeri, hogy jogi felelősségnek tudatában van. Az rpautogaz.hu fenntartja a jogot, hogy a megrendelés valódiságát ellenőrizze.


A vásárlástól való elállás joga
A webáruházban történt, kiszállítással kért megrendelés esetén, a Vevő az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól és az értékesítő köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni a 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet a távollevők között kötött szerződésekről 4.§ és 5.§ szerint. Amennyiben a vásárolt termék, csomagolása, tartozékai sérülésmentesen, hiánytalanul visszaszállításra kerülnek a vevőszolgálatra. A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaküldésével felmerülő postaköltségeket. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A fogyasztó írásban történő elállása esetén elegendő, ha nyilatkozatát az elállási határidőn belül gyakorolja. Az elállási jog feltétel nélkül gyakorolható a számítástechnikai alkatrészek, elektronikai termékek vonatkozásában, míg a szerzői jogi védelem alá eső számítógépes szoftverek tekintetében az elállási jog gyakorlása a felbontatlan termékekre szól.

A fogyasztó a szerződéstől 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. A fogyasztó az elállási jogát a termék kézhezvételének napjától, illetve ha eddig az időpontig nem kapta meg az írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.

Amennyiben az írásbeli megerősítés kézhezvételére a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb, mint nyolc munkanap van hátra. Írásbeli elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

A vállalkozás a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríti.


Egyéb információ
Az rpautogaz.hu az árváltozás és a vásárlási feltételek megváltoztatásának jogát fenntartja. Az esetleges változások a weboldalon való megjelenéstől számítva lépnek életbe, és minden vásárlás alkalmával a megrendelés idejében fennálló feltételek kerülnek fogadásra.


Fizetés és szállítás
Utánvétes fizetés: A megrendelt terméket a megrendelő kézhezvételekor fizeti.

Előrefizetés banki átutalással: A megrendelt terméket a megrendelő előre fizeti. A küldeményt csak az ellenérték megérkezésének regisztrálása után postázzuk. Bankszámlaszámunkról telefonon értesítjük megrendelése beérkezése után.

Szállítás

Szállítás saját autóval: A küldemény érkezése előtti napon értesítjük e-mailben a küldemény feladásáról. Kérjük olyan címet adjon meg, ahol hétköznap munkaidőben elérhető. A futár sikertelen kézbesítés esetén a következő napon újra megpróbálja kézbesíteni a küldeményt. Amennyiben másodszori alkalomra sem sikerül, a megrendelővel telefonon kapcsolatba lép és egyeztet az átvételről. Amennyiben munkahelyi címre kéri a szállítást, kérem ne felejtse el megadni a cég nevét.

Személyes átvétek: A megrendelt termékeket üzletünkben (4400 Nyíregyháza, Tünde u. 18/a.) nyitvatartási időben bármikor átveheti.

Fizetés készpénzzel: 0 Ft, kizárólag személyes átvétel esetén
Fizetés utánvéttel: 750Ft
Fizetés előreutalással: 650Ft

A 30.000Ft feletti rendelések szállítása ingyenes.


Szállítási határidő
A szállítási határidőről a termék adatlapján találhatnak információt vásárlóink. Amennyiben egy rendeléshez több terméket is választ, minden esetben a kiválasztott termékek adatlapján szereplő leghosszabb szállítási határidő a mérvadó. A honlapunkon meghirdetett szállítási határidők nem garantáltak, csak tájékoztató jellegűek. Amennyiben nem tudjuk ehhez tartani magunkat önhibánkon kívül, úgy a szállítási határidő eltolódhat. Rendelésüknél kérjük vegyék figyelembe az esetleges hosszabb határidőket, amennyiben rendelésük sürgőssége indokolja, kérjük a szállítás egyeztetése céljából keresse fel ügyfélszolgálati munkatársunkat a megadott telefonszámon.